21 Temmuz 2009 Salı

Yeniden Çıkarken

Geçtiğimiz öğrenim yılının ikinci döneminde, asıl olarak İstanbul Üniversitesi’nde başlayarak, ancak burasıyla sınırlı kalmama hedefiyle, öğrencilerin ve üniversite dışından okurların yazılarıyla İktisat-Siyaset dergisini çıkarmaya başlamıştık. Geçtiğimiz yıl üç sayı yayınladığımız dergi, okurlarımız tarafından bizi sevindirecek kadar ilgiyle karşılanmıştı. 2008–2009 yılına dergimizin 4. sayısını yayınlayarak başlıyoruz.

Mekânsal olarak İstanbul Üniversitesi’ni aşma hedefimiz, geçtiğimiz dönem –kısmen de olsa- gerçekleşti. Bu yıl ise, bunun daha da ötesine geçeceğimizin sevinciyle yazılarımızı kaleme aldık. İstanbul, Ankara, İzmir, Zonguldak, Kocaeli, Manisa ve diğer şehirlerdeki okurlarımız/dağıtımcılarız yazılarını bizlerle paylaştı. Dileğimiz, okurlarımızın yalnızca okumakla yetinmeyerek bize yazılarını/eleştirilerini iletmesi ve derginin gönüllü dağıtımcısı olması.
Sınırların olmadığı bir dünya hedefinin gerçekleştirilmesi için, kendi sınırlarımızı aşmak, bu yolda atılabilecek ilk adımlardan biri olabilir diye düşünüyoruz. Üniversiteli, liseli ve işçi okurlarımızın yazılarıyla, tartışmayla, düşünmeyle, yorumlamakla ve asıl olarak da değiştirmekle geçmesini umduğumuz yeni yılda tüm okurlarımızı, kolektif ürünümüz olan İktisat-Siyaset’i emekleriyle zenginleştirmeye çağırıyoruz.
İktisat-Siyaset

Yazılar, eleştiriler ve öneriler için:
iktisatsiyaset@gmail.com

Hiç yorum yok: