5 Ekim 2009 Pazartesi

15. Köfte ve Polis Şenliği

Başlığı okuyunca böyle şenlik mi olur diyeceksiniz, eminim ancak Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (Z.K.Ü) 15. Kültür Sanat Spor Şenliği süresince bakıp göreceğiniz yalnızca bu ikisiydi. Hayatımda ilk defa bir üniversitede şenliğe katıldım. Şenlik başlamadan günler önce şenliğe dair çok umutlarım vardı, çok hareketli ve eğlenceli geçeceğini düşünmüştüm, ancak; gelin görün ki şenlikte 15-20 köfte standı ve çok sayıda resmi ve sivil polis dışında hiçbir şey yoktu. Öncelikle bu kadar çok gıda olması kısmen anlaşılır, hem esnaf, hem de standı açan ve çalışan öğrenciler para kazanmış oldu, ama bir eğitim kurumunda düzenlenen şenlikte daha çok bilim ve teknik stantlarının olması gerekirdi. Oysa burada sadece makine mühendisliği öğrencilerinin kendi yaptıkları makineleri sergiledikleri ve genel-kültür yarışması düzenledikleri stant dışında kayda değer bir şey yoktu.

En önemlisi bu şenlikte okul içinde ve dışında çok sayıda resmi ve sivil polislerin olmasıydı.12 Eylül sonrasında son derece apolitik ve asosyalleşmiş, politik olanların ise büyük çoğunluğunun faşist derece de milliyetçi olduğu bir süreçte hala üniversite öğrencileri üzerinde bu kadar devlet baskısının olması sizce de çok ilginç değil mi?
Hiç kuşkusuz ki kapitalist sistem öğrenci gençliğin sistem aleyhinde taşıdığı (bugün bastırılmış olsa da) potansiyelin farkında. Sizce de öyle değil mi? Yoksa neden bir üniversite de düzenlenen şenliğe köfte ve polis doldurulsun.



Apollo

Hiç yorum yok: